Tem 2023
➶ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ İLANI ⏲ GÜNCEL

Aşağıda bulunan tez/makale çalışma konularında lisansüstü düzeyde öğrenciler başvurabilir.

Kırılma mekaniği, dinamik kırılma
Çalışma kapsamında Linux ortamında kurulan ve çalıştırılan bir porgram kullanılacağından, temel düzeyde Linux ve kodlama bilgisi veya öğrenme isteği gereklidir.

Sayısal yöntemlerle darbe modellemeleri
Non-local ve phase-field modelleri kullanılarak kırılma modelleri gerçekleştirilecektir. Temel düzeyde Matematica vb programları kullanma veya öğrenme isteği gereklidir.

Cam yapıların modellemesi ve analizi
FEM ve diğer yöntemlerin Ansys ve Ls-Dyna programlarında kullanılması nedeniyle, temel düzeyde Ansys ve Ls-Dyna bilgisi veya öğrenme isteği gereklidir.

Asansörlerin sismik yükler altında incelenmesi
Asansör sistemlerinde bulunan elemanların sismik yükler altındaki davranışlarının inceleneceği projede, temel düzeyde FEM bilgisi ve Ansys veya Abaqus bilgisi veya öğrenme isteği gereklidir.

Konuların altında yazan maddeler ön şart değildir. Bu yöntemleri ve konuları öğrenmek isteyen lisansüstü öğrencilerini çalışma grubumuza katılmaya davet ediyoruz.

İrtibat:
Prof. Dr. C. Erdem İmrak